MSW Bouwbedrijf Smulders
Vakmensen met hart voor de zaak

Expertises

Expertise, dat is voor ons opleiding, kennis en ervaring. Het kritisch beoordelen en volgen van gerealiseerde projecten, het openstaan voor innovaties maar deze ook kritisch beoordelen. Intensief betrokken zijn bij de projecten die we maken, zowel tijdens de bouw als nog lang daarna. Het gesprek aangaan met medewerkers en opdrachtgevers. Zo leren we iedere dag wel weer iets. Zo zijn wij een constructieve en waardevolle partner voor uw project
Woningbouw Particulier

Woningbouw particulier

Daarmee zijn we 40 jaar geleden gestart. Bouwen voor particulieren, soms met een krap budget, soms met een ruimer budget. Soms hypermodern en soms retro. Voor vrijwel ieder budget kunnen we iets moois, iets duurzaams en iets degelijks maken, want als lokaal bedrijf in een dorp is onze reputatie zo goed als het laatste werk. Daar zijn we bijzonder zuinig op!
Woningbouw Seriematig

Woningbouw seriematig

Seriematige woningbouw, dat kan een blok appartementen zijn, een rij huizen of een aantal vrijstaande woningen. De overeenkomst is dat het verscheidene woningen betreffen en dat de meeste betrokken partijen vastgoedprofessionals zijn. Vakmensen die van ons mogen verwachten dat wij onze vakkennis en ervaring inbrengen, zodat de juiste keuzes worden gemaakt, kosten worden bespaard, de kwaliteit wordt verbeterd en risico’s worden beperkt. Seriematige woningbouw is bijzonder kapitaalintensief en de omstandigheden in de markt wijzigen regelmatig. Dat vraagt om flexibiliteit, slagvaardigheid en vertrouwen. Vertrouwen dat de ingebrachte informatie betreffende het ontwerp, de materialisatie, de kosten en de planning correct zijn. Met onze uitgebreide ervaring kunnen wij hieraan een waardevolle bijdrage leveren.
Biobased

Biobased

Van de bouw wordt een belangrijke bijdrage gevraagd aan de energietransitie en aan het beperken van het gebruik van primaire grondstoffen. Dat gaat verder dan het goed isoleren en tochtdicht maken van een gebouw en een zuinige installatie. Ook bij de keuze van de materialen die wij toepassen kijken we duidelijk naar duurzame alternatieven. Bijvoorbeeld naar plaatmateriaal gemaakt van olifantengras. Olifantengras dat in ons eigen Oirschot is geteeld. Isolatie van houtvezels of een gevelbekleding van een bamboecomposiet is brandveilig, mooi en duurzaam.
Verbouwen en verduurzamen

Verbouwen en verduurzamen

  • Voor particulieren: een dakraam plaatsen, het herstel van een schoorsteen, brandschade of een flinke verbouwing? Dat is voor ons dagelijks werk. Wij zorgen ervoor. Is het noodzakelijk een omgevingsvergunning aan te vragen of om een architect of constructeur in te schakelen? Wij geven duidelijk advies, want ieder zijn vak en wij zijn aannemer.
  • Voor vastgoedprofessionals: mutatieonderhoud voor een corporatie of het verduurzamen van de complete schil van een blok woningen of kantoor, inclusief het meenemen van de bewoners in de besluitvorming. Dit alles met aandacht voor het uiterlijk en de leefbaarheid, qua geluid en ventilatie.  Dat doen wij voor u. En met Brabantse flair.
Herbestemmen en transformeren

Herbestemmen en transformeren

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt eigenlijk voor ieder bouwproject, maar voor het herbestemmen in het bijzonder. Is het bouwwerk qua afmetingen en materialen wel hetzelfde als dat wat indertijd op tekening is gezet? Wat is er allemaal verbouwd? Welke wanden zijn onderdeel van de draagconstructie en welke niet. Moet het fundament verzwaard worden? Hoe zit het met de installaties? We kijken en denken graag met u mee om te waarborgen dat een helder en duidelijk beeld ontstaat van de mogelijkheden en risico’s bij een herbestemming.
Renoveren en erfgoed

Renoveren en erfgoed

Ons bedrijf is gevestigd in Oirschot, een charmant dorp in de buurt van Eindhoven en omringd door mooie natuurgebieden, zoals de Kampina, de Mortelen, de Oirschotse heide en de Oisterwijkse bossen. In Oirschot vindt u het pittoreske dorpsplein en smalle straatjes met een groot aantal historische gebouwen, zoals de Sint Petrus Basiliek, klooster Karmel, het Vrijthof met de Mariakapel en natuurlijk het Raadhuis. Daardoor zijn wij al snel betrokken geraakt bij de restauratie van erfgoedprojecten. Inmiddels hebben we diverse monumenten in de gemeente Oirschot kunnen renoveren. Soms niet eenvoudig maar altijd een cadeautje om onze bijdrage aan te mogen leveren.
Utiliteitsbouw

Utiliteitsbouw

Het bedrijfsleven in ons werkgebied is zeer dynamisch: kantoorruimtes, fabrieken en hallen moeten worden gebouwd en regelmatig aangepast. Met ons slagvaardige team en vaste relaties kunnen wij snel schakelen voor bouwen en verbouwen. Van het plaatsen van een nieuwe bedrijfsdeur of loading dock tot het sleutelklaar opleveren van een kantoor. Bij projecten die we voor de overheid hebben gebouwd moet vaak ruim de tijd worden genomen voor de voorbereiding van het werk, terwijl de opleverdatum niet meeschuift. Dat vraagt om een goed ingespeeld professioneel team. Dat tempo niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit blijkt wel uit onze referenties. Natuurlijk hebben wij ons eigen bedrijfspand zelf gebouwd. Een gebouw bestaande uit verschillende units met een gezamenlijk bebouwd oppervlak van 3.500 vierkante meter en 1.050 vierkante meter kantoor op de entresol. Kom eens op de koffie, dan kunt u persoonlijk de kwaliteit van het kantoor en de bedrijfshal beoordelen.