MSW Bouwbedrijf Smulders
Vakmensen met hart voor de zaak
De Rips render achterzijde

Nieuws

Nieuws

Transformatie woning de Rips

Ruud en Martine woonden jarenlang in Dordrecht. Nu de kinderen wat ouder zijn hebben ze besloten om te verhuizen. Terug naar regio Deurne, waar Martine’s roots liggen. De zoektocht naar een woning bracht hen naar De Rips. Aan het huis uit de jaren zestig moest het één en ander gebeuren. Een flinke verbouwing staat op het programma. Daarna is deze woning klaar voor de volgende 50 jaar. Als dat niet duurzaam is

 

Stel je koopt een woning op een fantastische locatie, in een bijzonder rustig dorp. Een zeer ruime kavel. Midden in de natuur, dicht bij de bossen, tussen de landerijen. Maar de woning is eind zestiger jaren gebouwd en voldoet niet aan de eisen die we nu stellen aan duurzaamheid en comfort. Ook de uitstraling, heeft door diverse verbouwingen niet meer de gewenste allure. Dan is er werk aan de winkel!

Ontwerp

Op ons advies namen Ruud en Martine contact op met architect Rob van Leuven. Hij maakte een ontwerp voor een grondige verbouwing. Een verbouwing waardoor de woning architectonisch veel fraaier wordt en weer voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Klaar voor de volgende 50 jaar

Wat moet er dan allemaal gebeuren? Er wordt asbest gesaneerd, nieuwe dakplaten gelegd, de gevels worden voorzien van buitengevelisolatie en nieuwe kozijnen. Onder de vloer komt een dik pakket isolatie. Ook gaat de woning compleet ‘van het gas af’ en worden de installaties vervangen. Een warmtepomp met vloerverwarming zorgt straks voor een aangenaam binnenklimaat en warm water.

Een flinke verbouwing dus. Waardoor deze woning, ruim 50 jaar na de bouw, weer voldoet aan alle eisen van deze tijd. Klaar voor de volgende 50 jaar. Als dat niet duurzaam is!

De Rips render achterzijde